Únos v Bratislave

BRATISLAVA 30. 5. 2008
Scénu ako z akčného filmu mali možnosť sledovať Bratislavčania vo štvrtok 29. mája doobeda na Záhradníckej ulici. Z tmavej dodávky vyskočili štyria maskovaní ozbrojení muži, schmatli okoloidúceho chodca a strčili ho do auta, ktoré následne veľkou rýchlosťou vyrazilo preč.
Podľa informácii z policajného zboru, uneseným bol známy biochemik, Dr. František Batugli. Podľa polície však išlo o náhodnú obeť. Z dôvodu vyšetrovania je na prípad uvalené informačné embargo.
Zo zdroja blízkeho ministerstvu obrany sme sa však dozvedeli, že doktor Batugli pracoval pre agentúru NAATC, ktorá sa údajne podieľala na prísne utajovanom armádnom výskume. Oficiálne zdroje existenciu takéhoto výskumu popierajú. Spomínaná agentúra sa však spomína aj s nedávnou aférou lietadla americkej CIA na Bratislavskom letisku.
Podľa toho istého zdroja, najhorším scenárom môže byť, že za únosom vedca stojí Európska bunka niektorej z teroristických organizácii, ktoré by sa mohli pokúsiť zneužiť výsledky údajne neexistujúceho výskumu.

Do prípadu sa pokúsime vniesť viac svetla čo najskôr a o zisteniach vás budeme priebežne informovať.

Pridaj komentár