Zo záchrannej akcie fiasko! Sú tajné služby schopné nás chrániť?

BRATISLAVA, 16.6. 2008
Ako sme vás informovali, pred nedávnom došlo k únosu popredného vedca, Dr. Františka Batugliho. Až do včera odmietala polícia podať o prípade akékoľvek informácie. Cez víkend však došlo k udalosti, ktorá sa už utajiť nedala.
Ako sa podarilo zistiť nášmu reportérovi, za únosom biochemika stojí istá teroristická organizácia z Kambodže. Od únosu od ktorého už ubehli dva týždne sa však nikto neozval a nepožiadal o výkupné. Zatiaľ sa nám nepodarilo zistiť aký by mohol byť dôvod únosu pána Batugliho, ani na akom projekte pracoval. Avšak podľa stupňa utajenia tejto informácie sa môžeme domnievať, že išlo o strategicky dôležitý vojenský výskum. Možeme sa teda obávať, že sa teroristi pokúsia s pomocou Dr. Batugliho o nebezpečný útok na verejnosť? Bohužiaľ pravdepodobne áno.
Podporuje to aj fakt, že sa do prípadu zapojili viaceré tajné služby významných krajín. Očividne však podcenili hroziace nebezpečenstvo a pripravenosť teroristickej skupiny. Počas víkendu sa americká CIA, pokúsila o záchrannú operáciu. Napriek tomu, že CIA o svojich operáciach zásadne neinformuje, následky tejto operácie sa nedali utajiť. Skončila totiž úplným fiaskom. Nielenže sa nepodarilo zachrániť uneseného, ale pri operácii zahynulo niekoľko špičkových agentov.
Po oznámení tejto správy sa spustila búrlivá diskusia, či sú vôbec tajné služby schopné nás ochraňovať. Podľa zistení istého britského novinára, tajné služby údajne v súčastnosti nemajú dostatok kvalifikovaných ľudí pre podobné záchranné operácie. Tie na túto informáciu promptne zareagovali oznámením že na výcviku špeciálnych jednotiek intenzívne pracujú a stále hľadajú ľudí vhodných na tieto pozície.

Nás ostatných by však viac zaujímalo. Hrozí nám v blízkej dobe teroristický útok?
Odpoveď na túto otázku nepoznáme, budeme sa však snažiť pre vás zistiť čo najviac informácii.

Pridaj komentár