200709172351_nadpis.png


TENTO OZNAM JE VEĽMI DÔLEŽITÝ A MÔŽE POMÔCŤ NIEKOMU Z OZAJSTNEJ NÚDZE!!



            Niektorí už vieme a na niektorých to ešte čaká, ale poznanie, že život je kľukatá a niekedy veľmi obtiažna cesta môže dosť bolieť a mať aj svoje trvalé následky. Jeden chalanisko z našého zboru to žiaľ spoznal vo veľmi ťažkej životnej situácii, z ktorej sa stále dostáva a nikto nevie kedy a ako z nej vyviazne.
200709180005_jajo.png




    Mal totižto 12.11.2006 vážnu autonehodu pri ktorej si doudieral hlavu a utŕžil ťažké poranenia mozgu a niekoľko mesiacov ležal v nemocniciach v bezvedomí bez náznaku zlepšenia sa. No nakoniec sa po všetkých možných komplikáciách a tisíckach modlitieb začal preberať a pomaly sa vracať do života.

    No od normálneho života, ktorý všetci poznáme ma ešte dosť ďaleko. Zatiaľ je na vozíku a učí sa rozprávať, ale podľa doktorských vyjadrení a prognóz má veľmi veľkú šancu sa z toho dostať úplne a vrátiť sa medzi nás, medzi svoju rodinu a k svojej snúbenici, ktorá sa o neho stará s veľkou láskou. Bol a stále je to ťažký pohľad ho takto vidieť, hlavne teraz keď si to všetko začína naplno uvedomovať…tento chalan, teda Jajo, je v našom oddieli od malička a patril k základu a stále patrí. Bol a BUDE (!) to veľmi živý chalan. Táto nešťastná nehoda sa mu stala keď sme sa vracali z obhliadky nových táborísk, je to človek, ktorý vedel pomôcť a pomáhal druhým keď sa to dalo.

    A teraz on sám potrebuje aj našu pomoc. Akú? Žiaľ nie každá rodina má finančných prostriedkov na rozdávanie a táto medzi ne patrí. O kvalite ľudí však nesvedčia peniaze, ale ich charakter a ten tejto rodine nechýba. Určite je nám všetkým jasné, že liečenia a následné rehabilitácie ktoré ho čakajú a celkom nový život tejto rodiny je dosť finančne náročný. Jeho matka sa musí o neho 24 hodín denne starať, teda nemôže chodiť ani do práce. Preto prichádzame s nápadom zorganizovať medzi skautmi a známymi finančnú zbierku na jeho liečenia a návrat do života, kde ho všetci tak túžobne čakáme a kde nám chýba.

    Nebuďme ľahostajní k Jajovmu osudu a pomôžme mu aspoň takýmto spôsobom či gestom spolupatričnosti. Veď sme predsa skauti a nikdy nemôžeme vedieť či nás tiež nepostihne podobná tragédia a nebudeme odkázaní na pomoc druhých! Spomeňme si tiež na 3.skautský zákon a hlavne Božie prikázania…kto môže, nech prosím pomôže.
    Peniaze z tejto zbierky by sme radi použili hlavne na liečenie v Kováčovej (ak by niekto vedel pomôcť s dostaním sa do tohto centra bolo by to úplne geniálne), ktoré si vyžaduje finančné zdroje. Veď len všetky lieky a zdravotnícke pomôcky, ktoré potrebuje k životu niečo stoja..

200709180005_jajo1.png

    Ak máte záujem o stretnutie, alebo priblíženie celej tejto udalosti, som Vám k dispozícii a všetko môžeme prediskutovať. (Sváko – branislav.turza@gmail.com alebo 0905/828-613)

A ako sa dá teda pomôcť? Dvoma spôsobmi:

1. poukázaním dobrovoľného daru na číslo účtu: * 0176882676/0900*, kde do správy pre adresáta uvediete "JAJO" a môžte tiež číslo zboru alebo nejaký svoj identifikačný údaj

2. peniaze sa po dohode dajú odovzdať aj osobne priamo rodine alebo mne

To je asi všetko, chcem vás veľmi pekne poprosiť, aby ste si to celé pozorne premysleli a neotočili sa k Jajovi, ktorý je jedným z nás chrbtom, ale naopak sa mu snažili pomôcť. A tiež sa môžete za neho modliť.

Za celú jeho rodinu vám ďakujem .

S pozdravom

Sváko, vodca 13.zboru

200709180036_jajo2.png

Pridaj komentár