Jarný tábor v Čiernom Balogu

Pravideľne mávame letné tábory, bývavali aj tie zimné, taktiež jesenný sme pár krát mali a tento rok sme prišli s novinkou – Táborom jarným.
Vybrali sme sa naň na chatu Sviniarka pri Čiernom Balogu a strávili tam päť dní. A ako bolo Vám porozpráva Ferdy…

Príjemné čítanie V piatok ráno sme sa stretli na Hlavnej stanici, hlavne tí školopovinní celí šťastní, že sa chystáme na ďalšiu skautskú akciu a ešte sa aj ulievame zo školy. Z Brezna sme išli autobusom do Čierneho Balogu a potom sme sa ešte poriadne zapotili na vyše hodinovom pochode na chatu Sviniarka.
Po príchode na chatu sme sa najedli a hneď sme vyrazili von, hľadať Dobročský prales. To sa nám síce nepodarilo, ale aspoň sme si spravili prechádzku po okolí. Večer sa k nám pripojil aj Sváko, ktorý prišiel z BA neskôr.
Na druhý deň prišli aj Tatra, Andra a Pajo, ktorí išli „skratkou“ cez Lom nad Rimavicou. Napriek tomu, že pršalo, sme išli všetci Čiernohronskou železničkou do lesníckeho skanzenu vo Vydrove. Večer sme sa už iba zahrali nejaké hry a išlo sa spať.
V nedeľu ráno sme sa napriek popŕchaniu vybrali do kostola a potom hor sa na výlet. Cestou na kopec so zaujímavým názvom Tlstý javor sme počúvali hokej, pretože boli práve majstrovstvá. Musel na nás byť dosť zábavný pohľad, ako sme šermovali mobilmi, aby sme chytili čo najlepší signál. A k tomu taký super komentátor, ktorý kričal šanca a góóóól keď boli naši ešte iba v strednom pásme. No proste sranda. Na Tlstom javore sa s nami rozlúčil Kubo, ktorý už musel ísť späť do Bratislavy.
Na druhý deň ráno odišla aj Double . V ten deň, teda v pondelok, sme si urobili iba krátky výlet do okolia chaty, na ktorom sme si zahrali v lese hru. Hra bola o tom, že sme mali správu zašifrovanú v číslach a mali sme v lese hľadať písmenká, vďaka ktorým sme správu rozlúštili. Poobede bol viac-menej voľný program , iba večer sme mali rozlúčkový oheň.
V utorok sme sa už iba zbalili, odkráčali sme do Čierneho Balogu, odtiaľ sme išli autobusom do Brezna a z autobusovej stanice, na ktorej sme čakali asi hodinu a hrali sa rôzne hry , sme prišli rovno do Bratislavy.
Tábor bol podľa mňa super, krásne prostredie, jediné čo bolo trochu nepríjemné pre niektorých lenivých Bratislavčanov bola vzdialenosť od chaty do Balogu. Ale aspoň sme sa prevetrali a predýchali špinavý bratislavský vzduch. Škoda snáď bolo iba to, že nás tam bolo tak málo. Všetkým, ktorí neboli, podobnú akciu do budúcna určite odporúčam!

Pridaj komentár