Podmorský svet

Keby ste sa v to sobotné popoludnie prišli pozrieť do našej klubovne, ocitli by ste sa akoby v inom svete. Prevládala tu zelená a modrá, rybky, chobotnice a iné príšerky obsadili nástenky aj stoly. Žeby invázia z morských hlbín? Nie, to sa len konal dievčenský karneval, tento rok s témou Podmorský svet Na úvod bolo predstavenie masiek formou krátkych scénok. Fantáziou aj dokonalým prevedením prekvapili naše včeličky. Zajko sa premenila na morskú riasu, Veronika predstavovala malého Nema. Malá morská víla Lila sa predviedla v šatách, ktoré ušil jej brat, chválime za šikovnosť a dobrý vkus. Ďalšia morská víla Simonka si musela dávať pozor na svoj dlhý chvost, občas jej ho niekto pristúpil. Mali sme tu aj dvoch tučniakov – Tatru a Andru, ktoré si zo sebou doniesli aj zopár rýb na olovrant. Neskoro, ale predsa, dorazila aj Solet v maske morskej čarodejnice (že vraj ju zdržal nejaký chalan…). Mali sme tu aj dve Vody, ale v tomto prípade porekadlo „Tichá voda brehy myje“ nemalo úspech, boli to totiž Kero a Paťa. Keyke už doma došli plachty tak na svoj kostým korytnačky využila obliečku na vankúš. Zvodný bol hlavne jej do zelena ladený make-up, keby ju tak Jožko videl. Ja som uspokojila svoj pocit velikášstva maskou Poseidóna – boha mora.
Zahrali sme si aj hru Osobnosti, pravdaže s podmorskou tematikou. Okrem premnožených morských víl a krabov sa tu objavil aj veľmi zaujímavý morský tvor – Krokodíl Dundee. Keyka pridala aj krásnu príšeru – krakena. Skoro ju za to zlynčovali, ale aspoň už všetci vieme čo si to pochutnalo na kapitánovi Jackovi Sparrowovi.
Ďalšiu našu hierku už asi tiež poznáte, spočíva v tom, že dobrovoľník v strede kruhu povie nejakú charakteristiku (napr. stredne dlhé vlasy), ľudia na ktorých sa to hodí si musia vymeniť miesto, a on sa snaží uchytiť si voľnú stoličku. Vzhľadom na netypické súčasti oblečenia – chvosty, zobáky či plachty mala táto hra veľké možnosti. Kedy inokedy môžete počuť vety: „Vymenia sa tí, čo majú na sebe rybu.“, či „Vymenia sa tí, čo majú žlté nohy“.
Na záver sme si urobili zopár fotiek, poupratovali a rozišli sa do našich domovov.

Pridaj komentár