Vianočné potulky po 15-ty krát

Potulky sú jednou z mála akcií, ktoré sú tu od čias vzniku chalanského oddielu.

A tento rok táto tradičná akcia tiež nechýbala. To je az neuveriteľné ako človek stárne v tomto oddieli či zbore..na túto moju obľúbenú akciu som sa vydal už 15x! A v tejto tradícii ma nezastavil ani vývoj mojho zdravotného stavu, ktorý sa, ale chvalabohu už podstatne zlepšil a zlepšuje! Na Zochovej sme sa stretli ako klasicky v komornej atmosfére a to Chamo, Dávid, Lukáš, Pajo a moja velikosť sama.
Celé to začalo veľmi akčne a to výskokom z električky tesne pred Račou keď Lukáš zbadal nastúpiť revízora..nebudem menovať kto, ale 3/5 z nás boli zrazu na zastávke a tvárili sa, že necestujú električkou, ale kochajú sa nádherným okolím. 🙂 Onedlho sme sa stretli všetci 5 pri amfíku v Rači pod lesom a vyrazili ako vždy na Pánovu lúku. Po ceste sme stretli dosť početnú skupinku skautov z 96.zboru na čele s Duškym, trochu sme pokecali a pobrali sa zase našou obľúbenou trasou na Stánisko. Aby sme si pripomenuli aj niečo zo skautskej praxe, tak Lukáš s Pajom nám predviedli ako sa odlievajú stopy, Popri všetkom tom čo sa dialo sme kecali a ako inak na tejto akcii sme spomínali ne léta prežité s oddielom…bolo to pekné, no vytrhla nás z toho kosa, tak sme vyrazili ešte kuknúť na Stánisko a odtiaľ už do Marianky a do Záhorskej Bystrice.
Vianočné potulky sú špecifické a preto sa na ne vždy tak teším a nevynechal som zatiaľ ani jedny a uvidím čo bude o rok. Príď aj ty raz pozrieť o čom sú Vianočné potulky, týmto ťa už teraz pozývam na ich 16 vydanie a to presne 26.12.2007… Tak sa dovtedy všetci opatrujte, skautujte a žite naplno akoby práve prítomná chvíľa mohla byť posledná!

S pozdravom sa zase lúči

Sváko

Pridaj komentár