Betlehemské svetlo

Svetlo pokoja, lásky a nádeje, plamienok z mestečka Betlehem sme tento rok trochu inovatívne rozdávali ľuďom v okolí klubovne. Po posledných pár rokoch sme sa rozhodli, že Betlehemské svetlo nebudeme rozdávať ako vždy v Dome kultúry Lúky, ale že to necháme na fantázii niekoho kto má záujem plamienok z Betlehema posúvať medzi ľudí, nech si svoj spôsob tejto peknej myšlienky nejako vymyslí a zorganizuje. Táto myšlienka sa ukázala ako veľmi dobrá a jej výsledok ako všetci vieme pretavila do peknej reality Double. Prišla s nápadom, že Betlehemské svetlo by sme mohli odpalovať ľuďom v okolitých barákoch pri klubovni a mala na to aj svoj premyslený systém.
Celé sa to dialo v sobotu 23.12. od 17:30 a pár dní predtým Double rozvešala po okolitých bránach panelákov letáčiky, ktoré ľudí informovali o možnosti si odpáliť toto svetielko priamo pri svojom vchode čo je podľa mňa úplne super a dosť ľudí to aj využilo čo je ešte viacej super. Myšlienka šírenia pokoja a lásky týmto svetielkom z Betlehema sa tak podarilo posunúť teda priamo do domovov ďalších ľudí…a to je pointa toho celého. Po prejdení všetkých vybraných brán a odpálení Betlehemského svetla sme sa vo veľmi hojnom počte zišli v klubovni kde sme si pokecali, zapriali pekné a spokojné vianočné sviatky a rozišli sa domov.
Mne osobne sa tento spôsob šírenia Betlehemského svetla veľmi páčil a dúfam, že o rok sa rozvinie v ešte väčšom merítku. Vďaka patrí hlavne Double, ktorá to má celé na svedomí!

Sváko

Pridaj komentár