Ringo turnaj alebo aj keď je zamračené môže byť zábava

Skúsme sa na chvíľku preniesť do minulosti (aj keď viem, že pre niektorých je veľmi zložité opustiť na ten krátky moment dnešný uponáhľaný svet) a zničoho nič sa zjaviť uprostred lúky Snežienka, kde sa práve odohráva ringo turnaj organizovaný 13-tym zbrom. Myslíte, že to nejde? Ja si myslím presný opak. Poznám jeden jediný spôsob ako sa vrátiť v čase, a to je zahĺbiť sa do svojích vspomienok. A ak žiadne vspomienky na túto akciu nemáte, existujú len dve vysvetlenia: a to 1, o tejto akcii ste nevedeli….alebo…. 2, zľakli ste sa ranného pršania.
No nech je dôvod vašej neúčasti akýkoľvek môžete len ľutovať. A preto sa vám pokúsim v tomto článku aspom trochu predstaviť, čo sa tam odohrávalo. Dúfam len, že v tých kt. sa na tejto akcii zúčastnili vyvolá tento článok krásne spomienky….takže…. Je sobota 22. mája a práve som spolu s Mirom a Ovčkou vystúpila z autobusu na zástavke Rybník, aby sme si tam vyzdvihli tyče, kt. tam týždeň predtým schovala Paťa. No na naše prekvapenie sme zistili, že jednu z tých dvoch tyčí nám niekto spálil (vydeli sme už len v ohnisku jej pozostatky) a tak sme sa vybrali hľadať ďalšiu. Počasie sa k nám nesprávalo veľmi prívetivo, lebo v tej rannej hodine dosť fúkalo, mierne pokvapkávalo a obloha bola zamračená. Keď sme už konečne dorazili na Snežienku s obidvoma palicami začali sme pomali stavať ringo ihrisko. No po chviľke práce sa mi podarilo zlomiť jednu tyč a tak sme sa s Mirom vybrali hľadať náhradu, pretož sa desiata hodina rýcho blížila.
Keď som sa vracala s novou tyčou (to som ešte netušila, že Miro našiel dáku dobrú náhradu oveľa skôr) prišiel autobus čislo 43 a zneho povyskakovali skautíci. Aby som presne upresnila ktorýžeto skautíci boli tak vám ich tu vymenujem. Bola to Andra, Hehe, Paťa, Kero, Maca, Lienkač a Šibal.Počas prvého okamyhu som bola sklamaná ich počtom no potom som si povedala, že pri takom počasí môžem byť rada, že vôbec niekto prišiel. Pomohli nám rýchlo dostavať ihrisko a potom sme začali spisovať prezenčku (viem, že bolo na ňu trochu priskoro, ale čo už). Okolo štvrť na jedenásť prišli druhým busom Sváko a Jano a tak sme po chvíľke lajdačenia začali hrať frees-bee (chceli sme sa trochu zahrať pretože bola veľká zima a mali sme v pláne počkať s turnajom na Lucku a Jaja, kt. volali, že prídu trošku neskôr). Počas tejto hry nám veľmi rýchlo ubehol čas a tak sme si ani neuvedomili, že keď prišla Maťa (to je nová Srnka) bolo krátko pred jedenástov. Po nej prišli aj Jajo a Lucka a tak sme sa hneď pustili do turnaja. Popri jednotlivých zápasov sme sa hráli rôzne hry typu Gibón a podobne, pri ktorých určite zábava nechýbala, alebo sme obsadili všetky nedaleké húpačky, no a podaktorí sa zabávali aj lasovaním. Neskôr prišiel aj Pajo, Kubo a Chamurapi takže plynutím času nás pomaly pribúdalo ( to neskôr bolo ešte dakde medzi prvými zápasmi). Tesne pred koncom celého turnaja prišla povzbudiť ešte družstvo zo svojho zboru jedna skautka z 1.zboru Badena- Powela a pomaličky sa blížil záver celej akcie. Celkom k záveru k nám ešte privítali Janka s Dráčikom a okolo štvrtej už teda nastalo slávnostné vyhodnotenie a odovzdanie putovného pohára. Potom sme sa už len chvíločku zhovárali a zážitkoch z jednotlivých zápasov či o hierkach ktoré popri nich prebiehali a pobrali sme sa domov autobusom.
Viem, že prostredníctvom tohto článku vám nemôžem navodiť presnú atmosféru ktorá tam bola, no viem, že na všetky tie zážitky tak skoro nezabudnem. A ak máte aj vy záujem zažiť niečo podobné zúčastníte sa o rok na tomto turnaji a určite zistíte, že ak ste sa nechali tento rok zatašiť dážďom prišli ste o jednu z nezabudnuteľných akccí.
Chcela som ešte k celému záveru povedať hľavne tým, všetkým kt. sa Ringo turnaja zúčastnili, že podľa mňa bol víťaz každý jeden z vás, ktorý sa nezľakol škaredého počasia, ale rozhodol stráviť sobotu v kruhu priateľov. A musím aj uznať, že všetci ste výborne. Takže všetkým záčastneným gratuľujem k ich víťazstvu.

Pridaj komentár