Reportáž z Týždňa detí a mládeže Bratislavského kraja – Daj vedieť, že si…

Úvodné infošky:
Na lúke 17. – 23 mája 2004 prebiehal Týždeň detí a mládeže BA kraja s mottom Daj Vedieť, že si… (Námestie SNP, Dom kultúry Zrkadlový háj a otvorené priestranstvo neďaleko Domu kultúry).Akciu organizovala Rada mládeže Ba kraja (www.rmbk.mladez.sk) v spolupráci s ďalšími organizáciami, pod záštitou predsedu VÚC pána Ľuba Romana a primátora Bratislavy pána Andreja Ďurkovského. Cieľom podujatia bola prezentácia aktivít detských a mládežníckych organizácií voči širokej verejnosti, ako aj budovanie spolupatričnosti medzi organizáciami. A kde sme boli my?
Ujo, odfoďte nás  ešte s ňou! Do celého podujatia sme sa zapojili ako spolu organizátori v KD Zrkadlový haj a na otvorenom priestranstve Pri Chorvátskom ramene. Šikovnosťou našich skautiek vznikol prezentačný pútač na DK Kultúry Zrkadlový háj v spolupráci s Domkou.
Dom Kultúry Zrkadlový háj (pon, ut, štvr 11.00 –14.00)
Program pre deti v DK Zrkadlový Háj , kde sme mali okrem prezentačného panela pripravené i hry a kreatívne dielničky si žiaľ väčšina škôl a verejnosti nechala opäť ujsť. Návštevnosť bola slabšia, no i tak sme sa nenechali odradiť. Mali sme aspoň príležitosť spoznať viaceré mládežnícke organizácie.
Chorvátske rameno (250m od DK ZH, pon, ut, štv, pia 14.00 – 16.00)
Na lúčke pri Chorvátskom Ramene (skate-parku) sme sa ale tešili z väčšieho záujmu návštevníkov – detí. Zaujalo ich hlavne indiánske tee-pee, čo tam v poobedných hodinách (pon, ut, štvr) záhadným spôsobom vyrástlo medzi panelákmi. slečny organizátorkyDeti sa mohli zapojiť do hier a vyskúšať si svoju zručnosť, presnú mušku pri triafaní, obratnosť na pavučine, či chodúľoch. Strieľanie s lukom a lasovanie , bolo pre petržalské deti ozajstnou atrakciou a naši skauti a skautky robili dobrých inštruktorov. Niektoré z deti si nami nechali na ruku či tvár namaľovať farbami na tvár rôzne obrázky či originálne pomaľovania Každý kto sa zapojil do hier si mohol na pamiatku otlačiť na veľký plagát svoju farebnú dlaň, pripísať k nej meno a zobrať si časopis SKAUT (ďakujeme BSR- Veve). Slniečko nás opekalo každý deň :), len v piatok sa zatiahlo. No deti, ktoré nás poznali z predchádzajúcich dní to neodradilo a opäť sa prišli radi zahrať. Niektoré dni sme robili program spolu s Domkou a Astronomickým klubom.
Deň otvorených dverí (v klubovni na Ambrosseho 13, str 16.00 – 18.00)
Na tento deň sme pripravili pre nováčikov ktorí prejavili záujem chodiť do našich oddielov hru pri klubovni. Prišli piati a spolu s členmi družiniek ich čakala hra Skautská cesta. Skupiny Dravé orly, Hnedoočky a Guľôčky mali čo najskôr odhaliť utajenú správu. Naša nová posila na chodúľochPo ceste zdolávali úlohy orientácia v mape, strieľanie z luku, prechod bahnom, chodúle, presné triafanie, Setonova hra, plávajúce mince, zvieratká a za každú splnenú mali možnosť vybrať si písmenká k utajenej správe: Pravda všetko premôže, nad všetým zvíťazí….Prvý správu odšifrovali Dravé orly, a hneď za nimi Hnedoočky a vzápätí i Guľôčky. Po vyhodnotení v klubovni zahral Dráčik na gitare táborové pesničky. Bolo to veľmi vydarené popoludnie.

Môžeme byť radi že sme si našli čas a ochotu a zapojili sme sa do tohoto podujatia Týždňa detí a mládeže Ba kraja a Dali sme vedieť, že sme…Ďakujem všetkým.
Pre ľudkov z 13. sk.zboru :))
maľujeme, maľujeme Ešte Vám chcem povedať, že Vám ozaj ďakujem. Za čas a ochotu, ktorú ste si našli, každí tým svojím spôsobom (prípravou hier a programu, robením prezentácie, nosením tyčí, stavaním tee-pee, fotením, vložením vlastnej energie… atď.) Je to paráda vzniklo našou spoluprácou malé dielko, a aj vďaka tomu sa nám podarilo uvidieť aspoň pár rozžiarených detských očí. Majte sa pekne.

Pridaj komentár