Poklad siedmich morí

V nasledujúcich riadkoch sa pokúsim zaspomínať si na náš letný tábor vo Vavrišove, na nádhernej lúke s výhľadom priamo na Kriváň. Zároveň si tak splním aj ruletu, ktorú som si vyslúžil za moje neskautské správanie počas posledného prepadu (prepáč Kubo). Tie sme mali tri, a naša úspešnosť v chytaní prepadovkárov bola 2:1. Ale aspoň si možno niektorý zapamätajú, že na stráž mobilné správy nepatria. vavrisovo2016_027
Tábor sa niesol v duchu Pirátov z Karibiku a bol pripravený rovermi pod Škrečkovým vedením. Hneď v prvý deň sme to naplno rozbehli, keď k nám do Port Royalu zavítal admirál Samuel Becket aj zo svojím väzňom, ktorého hádam ani netreba predstavovať. Ešte v ten deň sme sa museli brániť nájazdu pirátov a posádky získali svoje lode na plavbu po siedmich moriach. Doslova davy vĺčat, včielok a skautov sa vrhli do získavania máp, bojov s pirátmi obchodovania. A že ich ozaj nebolo málo dosvedčuje aj 12 týpí, ktoré sa vyhrievali na táborovom slniečku a triasli vo vetre tatranských búrok. Počas prvého týždňa nechýbala ani návšteva Vavrišova, kde si bolo treba výpomocou zarobiť na nákup zásob na dlhé plavby ako bola napríklad tá do neznámych vôd Nízkych Tatier, sprevádzaná Gabčinými rekordnými porciami zmrzliny. Samozrejme nesmieme zabudnúť ani na našu malú zoo, v ktorej sa vynímali rôzne zvieratká od Srniek až po Potkany či prítulné vretenice, vavrisovo2016_048ktoré sa rady nechajú hladkať od odvážnych skautov a skautiek. Ani sme sa nenazdali a už tu bol víkend, prvý táborák, návštevy rodičov a odchod včielok a vĺčat.
Skautskú časť tábora sme začali poriadnym výletom na Bystrú Lávku.vavrisovo2016_122
Počas druhého týždňa nás čakali ďalšie pestré udalosti ako otrokárčenie pre BlackBearda, šitie voodoo bábik v ktorom všetkých svojou zručnosťou šokoval Daryl, vavrisovo2016_144večerné volejbalové zápasy, Armaniho narodky, či parádny turnaj v terénnom golfe. Záver tábora bol už trochu mokrejší ako by sme si priali, avšak ani neustále dažde nás neodradili od večerných párty v Medveďom típí a fajnových večerí v podobe grilovaného hermelínu či bryndzových pirohov od šéfkuchárov Cebiga a Matúša. vavrisovo2016_152Boli sme tak vytrvalí, že sme vydržali dlhšie ako dážď . Mohli sme si teda ešte poriadne zahulákať Slávikov pri záverečnom nedeľnom táboráku, ktorý na chvíľu prerušil rallye Tábor-Šopa, kde sa Škvrna a Carsima pretekali s plne naloženými káričkami zabárajúcimi sa do blatistej cesty.
Každopádne ma tábor poriadne nabil pozitívnou energiou a už teraz sa teším ako si o rok spolu zajazdíme na tobogáne v neďalekej Belej. Záverom článočku mi už ostáva iba poďakovať Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, bez ktorého podpory by sa tábor konal len ťažko.

 

Chamurapi

Pridaj komentár