Jesenný tábor vo Vavrišove

29. 10. Sme sa ráno stretávali na vlakovej stanici. Zošli sme sa tam ja (Ančo), Panda, Mačka, Peťo, Viktor, Hanka a pár našich kamarátov zo 113. zboru Modré hory, ktorí išli snami. Mali sme namierené do Lipt. Mikuláša a odtiaľ do dedinky Vavrišovo. Išli sme na Jesenný tábor…

 

Prvý deň sme sa ubytovali, zahrali sa zopár hier, Zajo zo 113 nám uvaril super puding a šli sme spinkať.

Druhý deň sme mali celý pred sebou a doobedie sme využili na prehliadku našej novej potencionálnej lúky na Letný tábor. Lúka bola obrovská a bez problémov sa na ňu zmestia všetky naše stany a budeme mať veľa miesta na hranie hier. Výhľad z lúky na okolité hory nič nezakrývalo, potok bol blízko a neďaleko lúky tečie aj riečka, takže sa budeme mať aj kde bez problémov okúpať. Po prehliadke lúky sme sa rozhodli sa napapať. Rozhodli sme sa založiť si oheň a spestriť si naše rožky s paštétou na opekané rožky s paštétou. 

 Aspoň sme si mohli vyskúšať založiť oheň z vlhkého dreva. Poobedie sme strávili prevažne na chate, kde sme usporiadali zápolenie v lukostreľbe a vrhaní šípok, ale najväčší úspech zožal kroket, ktorý sme hrali vždy keď bolo možné. Ešte v ten deň večer sme sa vypravili do vedľajšej dedinky na kofolu, ale keďže sme nevedeli nájsť krčmu, tak sme sa vrátili a skončili v tej Vavrišovskej :).

Ďalší deň sme sa veľmi skoro museli vybrať na výlet, kvôli autobusom, preto sme aj raňajkovali vajcové chlebíky na stanici v Liptovskom Mikuláši. Mali sme v pláne vyjsť na Holý vrch, čo mal byť ľahký a nenáročný výletík. Niektorým to však hore nejako nešlo a tak nám výstup trval trošku dlhšie ako sme plánovali. Keď sme boli konečne na Holom vrchu, pokochali sme sa krásnym výhľadom.

Z holého vrchu

Posledný deň tábora sme poupratovali, zahrali zopár partičiek kroketu a šli domov…

 

Trochu ma sklamala nízka účasť na tábore, ale vynahradil to spoločný duch akcie, fungovali sme zohrato, ľahko sme sa na všetkom dohodli, nevznikol žiaden vážny problém a keď bolo treba pomôcť napríklad v kuchyni, tak ani tí najmladší neotáľali a pridali ruku k dielu. 

Ančo

 

Náš jesenný tábor sa mohol konať aj vďaka podpore Magistrátu hlavného mesta SR, Bratislavy.

Pridaj komentár