Tábor na Tajuplnom ostrove

Letný tábor je akcia, na ktorú sa vždy všetci tešia. Preto sme veľmi vďační, že sa rok čo rok uskutočňuje.
Keď sme sa po dlhom čakaní všetci (okrem roverov) stretli na stanici, dobrodružstvo a zábava boli na dosah. Na letnom tábore vždy zažijeme niečo nové, niečo sa naučíme, lepšie sa spoznáme s ľuďmi z nielen našej družiny, zžijeme sa s prírodou a naše mäkké matrace vymeníme za rošty alebo staré dvere a teplú vodu v sprche nahradí ľadová voda horského potoka. Ale nám to nevadí. Je to to, čo robí skauta skautom. Vždy sa, samozrejme, podarí niečo vtipné, na čo len tak nezabudneme. Tento rok sa to odohralo hneď na začiatku J. Vlak mal meškanie a keď konečne prišiel, báli sme sa, že sa nedostaneme dnu. „Nerobte paniku a ponáhľajte sa do toho vlaku!!!“ Áno, presne takto znel prvý pokyn od vedúcej, ktorá nás mala na starosť. Keď sme mali istotu, že sa na tábor dostaneme, spokojne sme si sadli v kupéčku a tešili sa na nadchádzajúce dva týždne.

 

Po vystúpení z vlaku sme nasadli do autobusu a ten nás odviezol takmer až na táborisko. Na konci asfaltky nás vysadil a tam už na nás čakal Ančo, aby nás uviedol do programu. Ten sa nie všetkým páčil. Predsa len, vybaľovať sa uprostred cesty nie je všetkým po chuti. A vyberať z batohov veci, ktoré nám nebudú chýbať, bola dosť ťažká úloha. Veď aký skaut by si bral nepotrebné veci? Nejaké sa však určite našli. Po dlhej chvíli a iba s tromi vecami z celého batoha sme sa konečne dostali na táborisko a zvítali sme sa s rovermi. Potom sme sa vrhli na robenie postelí a podvečer sme sa rozdelili do tímov.

Každý deň bol niečím výnimočný a vždy sa stalo niečo, vďaka čomu naň nezabudneme. Či už je to výlet na Dračiu horu, kúpanie sa v Liptovskej Mare, táborák, alebo len výlet do dediny, za ktorou tečie potok hore kopcom. Na to, že sme boli stroskotancami, sme zažili veľmi veľa zábavy a niektorým sa podarilo napredovať v ich skautskej ceste. Viac však napovedia samotné fotky (fotogaléria)

  

  

Pre niektorých to bol prvý tábor a niektorí ani nevedeli na koľkom tábore sú, lebo to prestali počítať. Pre každého to bol však skvelý, nezabudnuteľný zážitok, ktorý si určite radi zopakujú.

 

Letný tábor nášho zboru sa konal aj vďaka podpore Magistrátu hlavného mesta SR, Bratislavy.

Pridaj komentár