Ako bolo pod dračou horou

Tábor pod Dračou HorouI tento rok sme si mohli užiť nášho letného skautského tábora, ktorý nám bol náplňou pre vyše dva týždne letných prázdnin. Tento rok sme sa pre zmenu vybrali do lokality Liptovskej Lužnej, kde sme si neďaleko postavili tábor. 

Na tábore sme sa ponorili do príbehu vikingských bojovníkov žijúcich pod Dračou horou.

 

 

 

 

 Vyskúšali sme ako veľmi museli byť húževnatí Vikingovia keď sa v búrkach plavili cez moria a oceány. Keď bola voda úplne všade a všetko bolo mokré tak to určite nebolo jednoduché, … no dobre, …priznávam tým, že nám trochu častejšie pršalo, ale k zábave nám to nebránilo! 🙂 Taktiež sme sa ako Vikingovia plavili do rôznych krajín, bojovali proti zlým obludám ako boli draky a morské obludy a netreba zabudnúť ani na našich spojencov trpaslíkov a škriatkov, ktorým sme naopak pomáhali.

 

Táborisko

Áno, príbeh o Vikingoch pod Dračou horou, ktorý sme prežívali bol pútavý, no ešte lepšie boli samotné aktivity, ktoré nám zaisťovali priebeh príbehu,…hm,  a čo všetko sme si pri nich vyskúšali a ešte aj naučili! Ja viem,… viem, pršalo často…, ale ako som už povedal, k zábave nám to nebránilo. Preskúšali sme si žumarovanie, naučili sme sa vyrobiť Kubb a aj ho hrať, cvičili sme v šerme tak ako aj v lukostreľbe, naučili niečo z prvej pomoci, táborenia ako takého, iní si zase užívali večerné hľadanie zakopaného pokladu či tvorbu náramkov. Ale aby som nezabudol, bol to v prvom rade skautský tábor. Preto sme si urobili skautsko-tábornícku atmosféru, čo zahrňovalo večerné slávnostné ohne,  prespávanie v stanoch, varenie si na prírodnom ohni, rozvoj samých seba ako učenie sa postaviť vlastný stan, či rozoznávanie rôznych rastlín a tí odhodlanejší si splnili aj výzvy a iné úlohy.

TáboriskoNa záver by som povedal pár slov.

Mnohému sme sa priučili, niečo nové naučili, z chýb poučili a taktiež mnoho zábavy užili a zážitkov prežili.

 

Dúfam, že sa uvidíme aj na budúci rok!

 

 

Tento tábor sa konal aj vďaka štedrej podpore magistrátu mesta Bratislava.

 

Pridaj komentár