Podporíte náš zbor 2%?

Milí rodičia, priatelia, kamaráti,

aj tento rok, sa náš 13. zbor uchádza o podporu vo forme 2% z Vašich daní. 2% predstavujú len nepatrný zlomok z peňazí, ktoré bez tak musíte zaplatiť. Pre nás to však znamená  množstvo nových zaujímavých akcií a zážitkov a Vy máte možnosť viac rozhodnúť o tom, kto využije Vaše 2%.

Prosíme Vás preto, aby ste podporili takýmto spôsobom našu činnosť. Ak viete o niekom, kto by nám tiež rád pomohol, pošlite mu prosím náš letáčik, alebo nám o ňom dajte vedieť. Snažíme sa vytvárať, čo najlepšie možnosti trávenia voľného času pre mladých ľudí a niekedy sme závislí aj od financií. Pre vás to znamená jedno vyplnenie formulára. Pre presný postup, kliknite na čítať celý článok.

Ďakujeme

Tlačivo vyhlásenia.

2percenta_letak2013b

Ako na to?

Je to jednoduché. Tu nájdete návod ako postupovať, ak by ste potrebovali pomôcť, alebo mali akékoľvek otázky, napríklad ako použijeme darované peniaze, napíšte nám prosím na náš e-mail info@13zbor.sk.

           Novinka! Ak ste v roku 2012 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tom Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré ste v roku 2012 dobrovoľnícky pracovali, môžete mamiesto 2%,            
           poukázať až 3% z Vašej zaplatenej dane. 

Fyzické osoby – zamestnanci

  • Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania do 15.2.2013 a o vyplnenie tlačiva Potvrdenie o zaplatení dane, ktoré je na www.rozhodni.sk alebo si ho môžete stiahnuť priamo z našej stránky – (Potvrdenie).
  • Údaje o prijímateľovi napíšte do tlačiva Vyhlásenie, ktoré je tiež na www.rozhodni.sk, alebo si ho môžete predvyplnené stiahnuť priamo z tejto stránky – (Vyhlásenie) spolu so sumou rovnou 2% y Vašich daní, ktorú nám chcete poukázať.
  • Všetky tlačivá (vyhlásenie, potvrdenie o zaplatení dane a potvrdenie od dobrovoľníckej činnosti) doručte do 30.04.2013 na daňový úrad podľa Vášho bydliska, alebo ich prineste nám a my to urobíme za vás.

Právnické osoby a fyzické osoby, ktoré si sami podávajú daňové priznanie 

  • Právnické osoby môžu poukázať iba 1.5%. Ak by ste nám chceli poukázať celé 2%, je to možné ak ste v roku 2012 venvali financie vo výške 0,5% z Vašich daní na verejnoprospešný účel.
  • Fyzické osoby si vypočítajú 2, resp. 3% zo zaplatenej dane podľa daňového priznania.
  • Pokiaľ ste odpracovali minimálne 40 hodín dobrovoľníckych prác a máte o tom potvrdenie, nezabudnite ho priložiť k daňovému priznaniu.
  • V daňovom priznaní sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% (3%) (resp. 1.5%) . Do daňového priznania stačí vyplniť tieto naše údaje: 

     Slovenský skauting, 13.zbor Bratislava – Petržalka
Gercenova 19, 85101 Bratislava
ICO: 31791212 (v kolónke sa vyplňuje zľava)
                        Právna forma – Občianske združenie

 

          Veľmi pekne Vám ďakujeme za váš čas a podporu.  Je to pre nás veľká pomoc.

Pridaj komentár