Výstup na Eiger

Tento rok sme sa na tradičný jesenný tábor vybrali spolu s popradskými a českými skautmi do Tatranskej Lomnice. Ako sme sa mali a čo sme robili sa dozvieš, ak budeš čítať ďalej… Na túto akciu sme sa plní energie stretávali už ráno, konkrétne na Hlavnej stanici. Termín akcie bol 1.-5.11.,čiže cez slovenské jesenné prázdniny. V stredu ráno na stanici vlastne boli všetci ľudia z nášho zboru, ktorí sa zúčastnili Eigeru okrem organizátorov ( výnimky Ľuba, Double a Maca ).
Po vyčerpávajúcej ceste do Popradu počas ktorej sme sa hrali veľmi zaujímavé slovné hry ( že Tuti 🙂 ) sme sa konečne doterigali do Tatranskej Lomnice, kde nás čakal kto? Samozrejme náš vrelo milovaný Eiger Team. Jajo a Pajo nám zobrali ruksaky do auta s tým, že nám má prísť nejaká sms-ka. Tá nakoniec aj prišla a zadanie znelo, aby sme si na stanici kúpili lístok do Grindelwaldu ( je to mesto niekde pri Eigeri, ale na to sme prišli až neskôr ). Teta pri pokladni nám ho za vyriešenie malej úlohy vydala, no potom nastali ozajstné problémy. Podľa informácii z sms-ky sme na lístku mali nájsť pokyny, ako sa dostať na chatu, no boli zašifrované. Postupne dochádzali aj ďalšie družstvá, no s výnimkou našich nadpriemerne inteligentných chalanov si so šifrou nikto nevedel dať rady. Asi po dvoch hodinách sme sa konečne dopracovali k tomu, že šifra je morzeovka a spoločnými silami ( asi štyri družstvá ) sme to rozlúštili. Došli sme k Autobusovej stanici a pod lavičkou bol ďalší odkaz ( konkrétne trojuholník, ktorému chýbal jeden vrchol ), ktorý sme ale rýchlo rozlúštili a dostali sa na chatu ako druhé, teda po našich chalanoch.
Večer sme mali večeru a potom zoznamovacie hry, prezentáciu a začiatok etapovky. Ako úplne prvá bola súťaž v stavaní prístreškov, pričom bola dôležitá nielen kvalita, ale aj rýchlosť. Celkovo sa akcie zúčastnilo sedem teamov: Havrani ( Česko, Praha ), Vikingovia ( Česko ), Mravenci ( Česko, Týnec nad Sázavou ), Berušky ( Česko, Týnec nad Sázavou ), Pančuchy ( Poprad ), Fanysoft ( naši chalani ) a Lamy v hmle ( teda my ).
Na ďalší deň pokračovalo zbieranie bodov do etapovky tak, že sme išli na výlet, počas ktorého sme plnili rôzne úlohy. Boli sme rozdelení na dve skupiny: jedna mala ísť na Skalnaté pleso, ale išla iba na Zamkovského chatu a druhá išla na Zelené pleso. Po návrate na chatu sme mali večeru a potom program s vyhodnotením. Asi o jedenástej sa začal púšťať dokumentárny film od Pavla Barabáša Pururambo.
V piatok, tretí deň nášho jesenného zápolenia, sme mali skoro rovnaký program, až na to, že skupiny sa vymenili a skupina, ktorá mala ísť na Skalnaté pleso tam naozaj prišla ( pretože mali so sebou niektorých veľmi akčných členov Eiger Teamu 🙂 ). Večer sa premietal film znova od Pavla Barabáša, tentoraz s názvom Amazonia vertical.
V sobotu nasledoval záver etapovky. Družstvá sa púšťali v poradí, aké si vybojovali v predchádzajúcich hrách. My, teda Lamy v hmle, sme síce išli medzi poslednými, no postupne sme sa stále viac približovali k čelu skupiny. Nebyť tej nešťastnej úlohy… Podľa indície sme mali ísť k bežkárskej trati. Pôvodne sme išli dobre, no potom sme sa opýtali policajtov, ktorí nás poslali niekam úplne mimo. Po dvoch hodinách ( alebo to boli tri? )sme konečne našli správne miesto a pokračovali ďalej, no k úplne poslednému stanovišťu sme nestihli v časovom limite prísť. Dosť nás to mrzelo, lebo tam bol len pokyn vrátiť sa na chatu. Na nešťastie aj jedno české družstvo, konkrétne Mravci, tiež nestihlo posledné stanovište. Konečné poradie bolo takéto: ako prví skončili naši chalani, to jest Fanysoft ( za preklepy v mene neručím, názov je odvodený od nemenovaného wc papiera ), druhé bolo české družstvo Berušky z Týnca nad Sázavou a tretie skončilo družstvo z Prahy, Havrani. V nedeľu sa išlo ešte na bobovú dráhu, ktorá zožala veľký úspech a konalo sa veľké zápolenie o jeden voľný lístok, ktorý zostal. Potom nasledovala omša, po ktorej sa strhla krutá guľovačka z prvého tohtoročného snehu.
Myslím si, že táto akcia bola celkovo vydarená, aj keď je čo zlepšovať ( ale to je vždy, takže super ). Je fajn, že sa takáto akcia uskutočnila a určite by som sa takej alebo jej podobnej rada zúčastnila. Tí, čo ste neboli, máte smolu, ale do budúcna určite odporúčam.

Ešte pridávam zoznam účastníkov z nášho zboru:
Eiger Team: Chamurapi, Sváko, Kubo, Rozum, Lukáš, Jajo, Ľuba, Maca a Double
Lamy v hmle: Timari, Paťa, Iťa, Miška, ja
Fanysoft: Pajo, Tuti, Vajcoš, Opičiak

Pridaj komentár