Pomoc Tatram

Mile sestry, bratia,
ani vas nenechali chladnymi zabery z Tatier postihnutych vichricou? Aj vy ste rozmyslali, ako pomoct? Poslali ste esemesku, no zda sa vam, ze pre naplnenie hesla SLUZIM chcete spravit aj nieco viac? Slovensky skauting sa rozhodol zareagovat na pohromu, ktora postihla Vysoke Tatry. Od kalamity presli dva mesiace a dnes mame konkretnejsiu predstavu ako sa zapojit.

Od 15.juna do 15. augusta bude v Tatr. Lomnici zriadeny dobrovolnicky tabor, kde bude vitany kazdy, kto chce prist pomahat. Pravdepodobne pojde o cistiace prace v okoli postihnutych obci, pomoc pri odkorovani, roztahovani haluziny, stiepkovani, oprave turistickych chodnikov, no proste vsade tam, kde na to nestacia zlozky miestnej ci statnej spravy. Budeme pokracovat aj v projekte Ciste Tatry, ktory sa stretol s uspechom v roku 2004 a 2003.

Pre dobrovolnicke skupiny, ktore budu chciet prist plati niekolko pravidiel:
– pobyt min. 5 dni, pracuje sa 5-6 dni v tyzdni, podla dlzky pobytu a okolnosti
– strava, ubytovanie a pracovne pomocky su zdarma
– doprava do Tatier sa nepreplaca
– vek min. 15 rokov
– na kazdych 5 ludi musi mat skupina urceneho jedneho dospeleho koordinatora

Okrem toho sa mozete tesit na zaujimavu medzinarodnu spolocnost, pretoze na podobnu vyzvu sa nam z okolitych krajin doteraz prihlasilo 150 roverov z 8 krajin, hlavne z CR. Okrem dobreho pocitu z uzitocnej prace budu pre dobrovolnikov tiez prichystane zaujimave programove aktivity – turistika, kino, plavaren…
Nenachajme sa preto zahanbit a zapojme sa aspon v rovnakom pocte!
Na spolupracu sa tesi Martin Macharik – Kolohnath.

V pripade, ze sa chces zapojit do tejto akcie spolu s dalsimi ludmi z nasho zboru, co najskor sa predbezne prihlas v komentari k tomuto clanku, alebo u koordinatora akcie za nas zbor Chamurapiho. Tvoje pripadne navrhy, dotazy mozes taktiez zanechat v komentaroch.

Pridaj komentár